zaterdag 11 januari 2014

Wenslijst

Dag lieve bloggers,

Je hebt verschillende soorten wenslijstjes, wenslijsten met dingen op die je graag wil zoals bv dat ene boek of die super de luxe keukenrobot. Maar je hebt ook wenslijsten met dingen op die je ooit graag wil doen. Zoals bv die avontuurlijke reis waar je ooit eens over gelezen hebt of je eigen zaak starten. Zo iets noemen we dan een Bucket list, veel mensen kennen de film met Jack Nicholson en Morgan Freeman, het verhaal gaat over 2 heren Edward Cole (Jack Nicholson) die een steenrijke zakenman is en Carter Chambers (Morgan Freeman) die al 45 jaar automonteur is. De beide heren komen elkaar tegen wanneer ze op dezelfde kamer worden opgenomen in het ziekenhuis. Bij beide is terminale kanker vastgesteld, samen gaan ze op pad om in een sneltreintempo nog zo veel mogelijk wensen waar te maken. Daarbij voldoen ze niet alleen aan hun eigen individuele verlangens, maar gaan ze ook elke keer mee in die van de ander, waardoor ze een beetje inzicht krijgen in elkaars kijk op het leven.
Het is een hele mooie film die je toch eens moet gezien hebben.


Volgens wikipedia is een bucket list "een lijst met dingen die iemand gedaan wil hebben voor hij sterft... Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Bij het opstellen kan bijvoorbeeld uitgegaan worden van de levensverwachting, van wat men als kind altijd al wilde doen of nagaan waarvan men het meeste spijt zou hebben als het tijdens het leven niet gedaan zou worden." 
En hoewel veel mensen denken dat dat voor terminaal zieke mensen is, zijn er toch veel perfect gezonde mensen die ook zo'n lijst hebben.

Ik persoonlijk heb niet echt zo een lijst, of ik heb die toch nog niet echt opgesteld. Maar er zijn wel een paar dingen die er zouden opstaan. Een ervan heb ik al eens eerder vertelt, en dat is ooit een eigen webshop hebben waar ik een paar van mijn zelf gemaakte spulletjes kan verkopen.

Wat er nog zou opstaan is om ooit zelf workshops te geven. Dat is al iets dat misschien al wat makkelijker te realiseren is, had ik er de ruimte voor gehad. Ik zou het altijd hier thuis kunnen, maar ik denk niet dat de mensen het leuk zouden vinden om 3 kindjes rond hun te lopen hebben en een lesgeefster die altijd maar met de kindjes bezig is :-)
Ik zou natuurlijk altijd mijn hubby kunnen vragen om een dagje met de kindjes weg te gaan, maar of hij dat gaat zien zitten is een andere vraag :-p

In elk geval, de plannen liggen hier al helemaal uitgewerkt klaar voor als het er ooit van kan komen. Wat ik zou doen heb ik ook al zo goed als klaar. En eens over een niet al te lange tijd (hoop ik dan) ga ik toch proberen om dat te realiseren. Maar dan moet er natuurlijk ook genoeg belangstelling voor zijn. Maar dat zie ik dan eens het zover is. Als je op de hoogte wil blijven zou ik zeggen hou zeker de blog in het oog ;-) Je mag ook altijd een berichtje hieronder nalaten, je mag ook altijd laten weten over wat je wil dat de workshop gaat. Als er genoeg interesse zou zijn kan ik misschien wat vaart achter mijn plannen zetten :-)

Vele lieve groetjes
Fannytje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten