Recepten

Hier komen receptjes die ik lekker vind, of die ik zelf heb uitgevonden. Wil je een receptje delen, dat kan gerust, stuur het me door en dan zet ik het er bij :-D
(als je het receptje van een site hebt, vermeld die dan ook even ;-) )

Vele lieve groetjes Fannytje



Ingezonden door Joyce uit merelbeke

Irish Stew

Ingrediënten:
750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm
3 el slaolie
2 teentjes knoflook
ca. 1 liter runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 fles Guiness
2 tl suiker
2 takjes tijm of 1 el gedroogde
2 laurierblaadjes
flinke scheut Worcestersaus
2 uien, gehakt
4 grote aardappels, in blokjes
1 grote winterwortel, in blokjes
50 gram boter
2 el gehakte peterselie

Bereiding:
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
Stevig boerenbrood past er goed bij.

Zij heeft dit heerlijke recept gevonden op de site:
http://www.tastyweb.nl/recept/irish/stew

Smakelijk!!



Lekkere hartige quiche
 Ingrediënten voor 6 personen:
3 a 4 plakjes bladerdeeg
een beetje roomboter
200 ml. slagroom
2 eieren
beetje peper en zout
1 a 2 lenteuitjes
50 gr. champignons
6 plakjes salami
6 plakjes boerenham
1 rode paprika
1 tomaat
100 gr. geraspte kaas
beetje bieslook (het liefst vers)
beetje peterselie (ook vers indien mogelijk)

Hulpmiddelen

Pan
mengkom
garde

Voorbereiding

Eerst zet de ingrediënten allemaal klaar op het aanrecht, omdat je niet veel tijd hebt om het klaar te maken. Je legt de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Je zet een pan op het vuur en doet daar de roomboter in. Je snijdt de salami en ham in kleine stukjes en bakt deze op niet te hard vuur lekker bruin. Ondertussen snij je de tomaat, lenteuitjes, champignons en paprika in kleine stukjes en voeg dit ook toe in de pan en bak het even aan. Voeg de verse en klein geknipte of gesneden bieslook en peterselie toe. Ik gebruik altijd een klein handjevol voor de goede smaak.
Laat alles lekker goed op kleur komen in de pan en doe de slagroom in een mengkom, voeg hierbij de eieren toe en klop het geheel lekker luchtig op. Voeg de geraspte kaas en het peper en het zout toe en klop het nog een keer stevig door (hoe langer je klopt, hoe luchtiger de quiche wordt)
Heb je alles goed door geklopt dan doe je de inhoud van de pan in de mengkom bij het mengsel en schept het een paar keer nog weer goed door.
Doe een beetje bloem op het aanrecht en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een mooi geheel. Leg de bladerdeeg in een springvorm (ik gebruik zelf een hele kleine voor boterkoek, geen idee welke maat) en schenk het mengsel uit de mengvorm erbij in.
Als laatste zet je de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden en daarna kun je hem al eten.

Serveertips

Hij is heel goed warm of koud te eten. Leuk als bijgerecht of als voorgerecht.
Mocht je wat overhouden, de volgende dag even weer opwarmen en hij smaakt nog steeds goed.

Dit heerlijk recept komt van:
http://www.smulweb.nl/recepten/1367743/Lekkere-hartige-quiche
Het is heel gemakkelijk te maken en zeer lekker! Ik heb het al uitgeprobeert :-D

Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen