zondag 23 september 2012

Winterjasje voor Sofie

Dag lieve bloggers,

Ik ben vrijdag samen met mijn nichtje Jennifer naar stoffenspektakel geweest in Flanders Expo. Foto's van mijn buit heb ik nog niet getrokken, maar ik heb wel al een Winterjasje gemaakt met stof die ik ginder heb gevonden voor Sofie.

De buitenkant is rood ribfluweel

Met een warm kapje

De voering is van lekkere warme fleece, met schattige paddestoeltjes op
Natuurlijk moet er ook een foto opstaan van ons modelletjes voor wie het jasje gemaakt is he :-P Al vond ze de flits wel een beetje raar
Maar dat was vlug over :-D

 
Alleen de knoopjes moeten er nog aangenaaid worden, maar ja, de veritas is dicht op zondag, dus zal het voor morgen worden. Hopelijk vind ik knoopjes die er mooi bij passen.
Het patroon komt van de droomfabriek, er staan nog veel meer gratis patroontjes op haar blog, zeker de moeite om eens te gaan kijken. Ik ga nu nog eens kijken wat ik nog meer kan maken vandaag, want de zin zit er zeker in!
 
Vele lieve groetjes
Fannytje

15 opmerkingen:

  1. zaliggggggggggg! Kben jaloers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vraagje: heb je de maten van het patroon van de droomfabriek genomen, of heb je ze verkleind? Het lijkt mij klein voor een maatje 80. Ik heb zin om hetzelfde jasje te maken voor mijn dochtertje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal moet je er je naadwaarde bij tekenen, dat heb ik niet gedaan, ik heb het gewoon zo genaaid vandaar dat het kleiner is. Het is echt leuk om te maken en heel eenvoudig ook. Ik had verwacht dat het moeilijker ging zijn.

      Verwijderen
  3. Dag Fanny!
    Bedankt voor je antwoord. Ik kon niet wachten, dus ik heb het ondertussen al genaaid. Gewoon volgens het patroon maar wel in een "voorlopig" stofje voor moest het te klein uitvallen. Het past m'n dochtertje (14 maanden) nu perfect, maar voor de winter (met een trui onder en dan alweer een paar maandjes later, ik woon namelijk in Spanje) zou het wat te klein zijn. Ik ga het dus nog eens maken, maar het patroon ietsjes uitvergroten. Ik ga ook nog zo'n gladde voering in de mouwen steken, want die fleece werkt nogal tegen om de armkes er door te krijgen.
    Het was inderdaad niet zo moeilijk. Voor mij de eerste keer dat ik iets naaide met enkel een patroon en een (voor mij) eerder sumiere uitleg. Maar het viel inderdaad reuze goed mee. Niets moeten lostornen, dus dat is al super hé. Enkel bij de armsgaten een beetje gesukkeld, want de omtrek van de mouwen was net iets kleiner dan het armsgat in de jas. Had jij dat ook? Nu nog knoopjes en knoopsgaten d'er op (zie daar altijd zo op tegen) en dan is versie 1 volledig af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Das graag gedaan :-D Dan zou het idd te klein zijn, bij sofie zal het ook te klein zijn tegen dan vrees ik. Maar ondertussen kan ze het al perfect aan. Je hebt geluk dat je niks hebt moeten lostornen :-D das idd super, ik moest da wel, ik had de mouwen aan elkaar genaaid toen de goede kanten op elkaar lagen, had niet goed opgelet, met als gevolg dat de mouwen nogal onbruikbaar waren hahaha :-D Ja ik had dat ook met de armsgaten, ik dacht al dat het aan mij lag maar blijkbaar dus niet. Ik had het patroon vergroot en gemaakt voor mijn jongste zoontje (16 maand)ga er sebiet een blogje over opzetten. Ik zie er ook beetje tegen op voor de knoopsgaten, daarom ben ik aan het denken om er drukknopjes op te zetten. Ik ben benieuwd om het resultaat te zien!!

      Verwijderen
  4. Hier een fotootje van het jasje :
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/246533_482482545119751_973735223_n.jpg

    Ben stof gaan kopen vanmorgen om de tweede versie te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi!!! En zo leuke knopjes! En een tof stofje! :-D ik ga deze week ook nieuwe stof gaan halen voor een derde versie voor mijn oudste zoontje :-D Ik ben benieuwd om het tweede vestje te zien :-D

      Verwijderen
  5. Hey Fanny! Mijn tweede jasje is af! Ik heb in de mouwen zo van die gladde stof gedaan waarmee ze jassen voeren om de armen er makkelijker in/uit te krijgen. Is super! Ik raad het je ook aan, als je de derde nog niet gemaakt hebt.
    Hier een foto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484247241609948&set=a.401233173244689.101111.121406227894053&type=3&theater

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo mooi!! Het is echt mooi met dat paspelbandje! Goed dat ik dat weet, dan ga ik dat ook in het vervolg gebruiken. Is het moeilijk te naaien met die voering?

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. nee hoor, heel makkelijk. ik heb het eerst op de fleece-mouwen genaaid (niet tot aan de rand waar de handjes komen, omdat het mooi zou zijn als ik de mouwen moet omslaan omdat ze nog te lang zijn.)Pffffffff, ik wil dat hier uitleggen maar dat is veel moeilijker dan het uiteindelijk doen zeg! Ik heb dus de gladde stof met de kortste kant op de kortste kant van de fleece genaaid (op een goeie 5cm van de rand) (het geheel heeft dus de vorm van een strik), dan de gladde stof omgeklapt en dan heb ik ze op de boog en recht van het midden van de boog naar het midden van de korte zijde op de fleece genaaid. En dan die lap gewoon gebruikt zoals in de uitleg staat. 'k hoop dat het een beetje verstaanbaar is uitgelegd!

      Verwijderen
    4. Hey, srr dat even geduurd heeft voor ik je geantwoord heb. Heb het druk gehad. Ik heb het jasje voor Sam al gemaakt, zonder voering, want had er geen stof voor. Maar dit vestje gaat zeker nog gemaakt worden. En dan ga ik het er wel insteken. Ik snap wat je bedoelt met je uitleg :-P thx er voor trouwens, want zoals ik juist zei, de volgende keer ga ik het zeker met doen.

      Verwijderen
  6. hey zou je het niet zien zitten om mij een paar lessen te komen geven... tegen betaling natuurlijk, laat je mij iets weten groetjes florence ( van gisteren in de naailes)

    BeantwoordenVerwijderen