dinsdag 17 april 2012

Blog Diva Blog Hop, De wekelijkse blog hop van Het peperkoekhuis

Naast interessante artikels die varieƫren van recepten tot leuke huis-tuin en keukentips heeft deze blog nog meer leuke artikels, zoals bv hoe je aan je eigen blog moet beginnen, hoe je je eigen button kan maken, enz enz...
Maar daar wou ik het niet over hebben, ze heeft nu ook een blog hop, die deze week als thema heeft Creatief. Duuus natuurlijk kon ik niet anders dan er zelf aan mee te doen, allewel ik eerst niet zo zeker was of ik er wel tussen kon staan, met name of ik wel goed genoeg was (durf soms nogal onzeker zijn over mezelf ;-) ) maar toen ze me dan vroeg of ik er ook een linkje op wou zetten heb ik geen minuut geaarzeld. Het is echt aan te raden om je linkje er op te zetten.
En heb je geen blog neem dan zeker eens een kijkje bij Het Peperkoekhuis want er staan een variƫteit aan artikels waar je zeker wel iets in zal vinden dat je zal aan staan.


Vele lieve groetjes
Fannytje

maandag 16 april 2012

Voorraad maken

Zoals gisteren beloofd ga ik jullie dus vandaag op de hoogte stellen van wat ik de voorbije dagen heb uitgespookt, ik was bezig met (zoals de titel het al zegt) een voorraad te maken van mijn spulletjes, waarom ik dat doe en voor wanneer dat is dat laat ik nog wel weten als het bijna zover is, tot dan zullen jullie in spanning moeten afwachten ;-) wat ik wel al kan doen, is foto's laten zien van wat ik zoal heb. En ik moet zeggen met mijn etiketjes er op toont het wel heel leuk :-D
Dit is wat ik zo tussen door heb gemaakt:

Zonnebrilzakjes

Kleuterrugzakjes, deze zijn 20cm x 25cm, ideaal voor klein speelgoed in mee te nemen
als je ergens naar toe gaat met je kleine spruit ;-)
Moet er alleen wel nog de koortjes insteken, net zoals
bij de zonnebrilzakjes, maar ik wou jullie toch al tonen wat ik had ;-)

Ik heb vandaag ook opgeschreven hoe ik het zakje van gisteren heb gemaakt, want mij kennende ga ik dat anders vergeten, zoals te denken was ik er zelf in mijn slaap mee bezig want ik droomde als maar dat ik de vlieseline aan het opstrijken was op de lapjes :-P en het waren er veel!! Van die heb ik er vandaag ook nog bij gemaakt. Maar ben uiteindelijk moeten stoppen omdat ik hoofdpijn heb want zit met een serieuze valling en dan je inspannen en naar je naald enzo zitten te staren is ook niet zo bevordelijk voor je hoofdpijn, dus hou ik er voor vandaag mee op en ga me eens op het gemakje voor de televisie planten :-D
Voor jullie nog heel veel blog plezier!!

Vele lieve groetjes
Fannytje

zondag 15 april 2012

Super!!!

Nu moest ik toch wel bloggen, ik heb juist mijn eigen uitgevonden patroon en creatie af :-D het is op zich niet zo heel bijzonder, en er zullen er wel patronen of tutorials van bestaan, maar ik had geen zin om deze te zoeken, dus ben ik helemaal zelf iets gaan uitdokteren, :-P nu op zich is het mss niet zo bijzonder, maar voor mij wel :-D ik ben super super super trots op mijzelf dat het mij gelukt is om het in 1 keer zonder fouten te maken :-D Nu zullen jullie je wel afvragen wat ik nu eigenlijk gemaakt heb. Ik heb een zakje gemaakt voor rond de nek te hangen, zo is het geworden:




Nu ga ik het wel vlug opschrijven voor mezelf hoe ik het gedaan heb, of ik doe het de volgende keer verkeerd en das ni de bedoeling he ;-) Ik hoop dat jullie het ook heel mooi vinden.
Morgen ga ik verder bloggen, want heb nog het een en ander er op te zetten, maar voor nu kruip ik mijn bedje in, ik denk toch dat het opschrijven voor morgen zal zijn (hopelijk vergeet ik het dan niet), want ik word opeens heel erg, en morgen moet ik weer vroeg op om mijn oudste schatje naar school te brengen. Hij is heel blij dat het trug school is, laat ons hopen dat dat zo blijft :-P
Slaapwel blogland en tot morgen!!

Vele lieve groetjes
Fannytje

woensdag 4 april 2012

Gewerkt op bestelling :-P

Ik was een tijdje geleden een tutorial tegen gekomen voor een heupzakje, en natuurlijk moest ik die ook maken, ik ben zot van allerlei tasjes, dus patroon afgeprint, uitgetekend op stof en naaien maar, en dit was het resultaat:


 Heb wel een tip, voor je je keer gat dicht naait, kijk eerst eens goed of alles goed is, zodat je nog als het moet terug binnenste buiten kan draaien als het moet, ik had dat dus niet gedaan, ik had het al dicht genaait toen in zag dat ik dat niet had mogen doen, dus, weer open tornen, doen wat er nog moest gedaan worden, en weer dicht naaien, maar daar had ik niet veel zin meer in, dus vandaar dat het een beetje slordig is afgewerkt, maar gelukkig is het aan de binnenkant en kan niemand behalve ik dit zien :-P


En er zitten ook 2 zakjes in, heb een papiertje in gestoken om het te tonen.


Toen mijn vader dit zag, die paar dagen bij ons logeerde, vond hij het zo leuk en handig dat ik er ook een voor hem moest maken, dus heb ik dat dan maar direct gedaan, bij hem heb ik een rode binnen voering genomen, en heb ik de naad die je kan zien aan de zijkant waar de riemen zitten in het rood gedaan, dat fleurt de buitenkant een beetje op ;-)



Hier lijkt de binnenvoering jammer genoeg wel oranje, maar hieronder kan je dan zien dat het rood is
:-D 
Deze zijn zo rap gemaakt, is echt ongelofelijk, en is echt niet moeilijk.

Ik hoop dat jullie deze even mooi vinden als ik.
Vele lieve groetjes
Fannytje


maandag 2 april 2012

Update van de laatste paar dagen

Het is weer even geleden dat ik geblogt heb, dus hier ben ik weer :-D
Wat heb ik ondertussen allemaal gedaan? Wel ik ben op 25 maart naar stoffenspektakel geweest in kortrijk, dit was mijn buit:



Deze zijn voor veel dingetjes van de maken maar waar die voor dienen da ga ik nu nog ni zeggen ;-)

Deze is voor prive gebruik ;-) (voor de kids dus)


Maar, behalve naar de stoffenbeurs gaan, heb ik ook nog het een en ander gemaakt, ik heb voor een vriendin van mij die juist is begonnen met haken een haaknaaldenetui gemaakt, maar aangezien zij deze nog niet heeft gekregen ga ik er de foto's nog niet opzetten, anders is de verrassing er af ;-)
ik heb voor mijn oudste zoontje nog een zakje gemaakt zoals deze van een vorige blog
hier zijn de foto's:



Vind de combinatie van de jeansstof en andere stofje zo mooi, vind het echt goed passen.


 
Voor mijn papa heb ik een zakje gemaakt van ongeveer 20cm op 15cm voor zijn gsm, zijn portefui, zijn sigaretten en dergelijke die hij eventuel aan zijn broek ofzo kan hangen (dat zei hij toch zelf dat hij dat wou doen)
Hier is het resultaat: 




Op foto lijkt het wel kleiner.


Ook heb ik nog een omkeerbaar zonnehoedje gemaakt, ik had de handleiding gezien bij haar en ik kon niet wachten tot ik het zelf kon maken, hier zijn de foto's:


 Buitenkant
Binnenkant
Moet juist nog de sierlijnen op de klep naaien, maar aangezien mijn naaimachine al in panne is gevallen met dit te naaien, heb ik beetje schrik, ni dat het hier iets mee te maken had, maar toch, de schrik zit er beetje in. Maar ik ga ze er zeker opzetten.


Zo dat was het zo een beetje, ik ga nu weer verder broeden op dingetjes die ik kan maken :-D en ik beloof dat ik deze keer zeker vlugger ga bloggen ;-)

Veel liefs
Fannytje