donderdag 23 februari 2012

Nog wat haakwerkjes

Ondertussen heb ik ook nog wat haakwerkjes gemaakt deze week, heb via You Tube deze interessante video's gevonden met hele duidelijke uitleg over verschillende dingen van haken, het is wel in het engels, maar ze toont alles ook heel duidelijk zodat je toch kan volgen:

Crochet Geek en haar blogje: Crochet Geek - Free Instructions and Patterns

Zeker een aanradertje, ze heeft video's over verschillende dingen, van gewone basissteken tot bloemen, hartjes, enz... ik denk dat ze over alles van haken wel een video heeft. En is dus via haar video's dat ik deze dingen heb gemaakt:









 
Heb er nog, maar blijkbaar heb ik er nog geen foto's van gemaakt. Zal zo rap mogelijk van de rest een foto trekken en hier bij zetten ;-)


Vele lieve groetjes
Fannytje

Super trots op mezelf

Ik ben super trots op mezelf, echt heel trots (en da gebeurt ni zo dikwijls ;-) )
Jullie weten dat ik een haaknaaldetui had gemaakt, maar nu wou ik ook iets waar ik mijn wol in kon steken, voor als ik ergens naar toe ga en het wil mee nemen, duuuuus heb ik weer eens een tas  gemaakt  :-P  (allewel ik moet bekenen dat het meer een excuus is hoor, ik ben zot van handtassen, maar ssssttt niemand vertellen hoor :-P) Maar vind het echt heel goed gelukt, en mooier dan de rest ook, maar dat ligt ook beetje aan de stof, ik had in de zeeman van daar mooie tafellopers zien liggen, en heb me zo 2 verschillende meegebracht en er een tas van met deze tutorial, ik heb alleen de afmeting een beetje veranders, want ik had een breedere tas nodig.
En dit is het resultaat:







Dit is de buitenkant



En dan omgedraait ziet het er zo uit


Aan de andere kant heb ik zakken gemaakt, das altijd handig, heb eventjes het speelgoed van de jongste zoon gebruikt om het makkelijker te tonen :-p vind ie vast niet erg



Dus als ik de ene kant beu ben, draai ik hem gewoon binnenste buiten, en neem ik de andere kant,
zo blijft het leuk ;-)


En ondertussen, terwijl ik de foto's aan het trekken was, was Quinten me goed in de gaten aan het houden om te kijken of ik het wel goed deed, met af en toe de nodige instructie's van zijn kant ;-)

Vele lieve groetjes
Fannytje

dinsdag 21 februari 2012

Dag lieve bloggers,
hebben jullie ook dat probleem dat jullie je haaknaalden altijd maar kwijt raken? Ik heb al verschillende keren een nieuwe moeten kopen omdat ik er altijd wel 1 kwijt was. Dus wat is dan de oplossing voor een creatieveling als ik? Zelf een maken he, ik heb rond gezocht op internet, maar vond op geen patroon, of geen etuitje die me aanstond. Aangezien ik het rap af wou hebben had ik niet het geduld om eentje te haken, dus heb ik eentje genaaid. Zelf een patroontje uitgetekend, op stof over gezet let alleen op,maak niet de zelfde blunder als ik: als je met een binnenkant en buitenkant werkt, dat je een gewoon zet en een in spiegelbeeld, anders krijg je dit:



Ik was van plan om er een foto van te trekken voor ik het in elkaar stak, maar was het in mijn enthousiasme vergeten, dus heb ik er een foto van getrokken toen het al klaar was, dus bij deze heb je al een voorsmaakje van hoe het er uit ziet als het al af is ;-)

Het in elkaar zetten was heel gemakkelijk, alleen het afwerken, de draadjes weg werken was een ramp





En dan had ik er al een hoop weg gewerkt. Dus bezin eer ge begint zou ik zeggen :-P
Maar in elk geval het eind resultaat mag er zeker zijn, ben echt content van mezelf.
Damens en heren, ik presenteer u
(trom geroffel...)

TADAAAAA!!!!!







Natuurlijk kon je het al zien op de vorige foto's, maar ik gebruik soms graag beetje drama :-P Maar in elk geval ik kan er  mijn haaknaalden en stopnaalden in weg bergen, ik had alleen nog iets moeten voorzien voor een kleine schaar, maar da kan ik nog altijd doen.

Vele lieve groetjes
Fannytje

zondag 19 februari 2012

Sleutelhangers

Ik had in mijn vorige blog van vandaag gezegt dat de foto's van de sleutelhangers nog zouden volgen, dus bij deze:




Ik vond alleen mijn goesting niet qua ondergrond, om ze mooi op te doen uitkomen, ik ga daar wel nog iets op moeten vinden, maar da komt wel nog :-P Maar bij deze dus de sleutelhangertjes. Ga ze wel nog wat opleuken met lintjes en parels denk ik, maar da komt wel nog ;-)

Vele lieve groetjes
Fannytje

Ikke trug

Hey, ik ben trug, het heeft ff geduurt, en ik had me nogthans voor genomen om meer te bloggen
-foei ikke :-P- maar het was er gewoon nog niet van gekomen.
Ik heb ondertussen wel al weer wat nieuwe dingetjes bij gemaakt. Ik zal zo rap mogelijk de foto's hier opzetten.
Ik heb ook weer een paar pogingen gedaan om te leren breien, en het opzetten lukt zonder problemen, en de eerste rij ook, maar daar achter gaat het compleet de mist in. Het probleem is dat ik er gewoon teveel bij nadenk, als ik begin te denken, moet de draad langs voor of langs achter, dan is het gewoon omzeep. Dus vele frustrerende pogingen later, ligt het onafgewerkte breiwerk met 5 of 6 rijen weer langs de kant te wachten tot ik nog eens een poging wil wagen. Op naar het volgende project dan maar!
En dat is dan haken, ik had gisteren iets leuk gevonden om te haken, namelijk deze sleutelhanger nu ik ben niet zo goed in het strikt opvolgen van handleidingen, dus ziet het er bij mij een beetje anders uit (foto's volgen nog). Maar ik vind het wel heel duidelijk uitgelegd.

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe naai - of haakideetjes, en vandaag heb ik weer een paar nieuwe leuk naai ideetjes gevonden, maar ook veel dames die in een naaiclubje zitten. En dat leek me ook wel leuk, helaas zijn geen van mijn vriendinnen geïnteresseerd om het te leren of gewoon te doen. Dus zal ik opzoek moeten naar mensen die het wel leuk vinden, liefst in omgeving Oudenaarde, of ni ver vanaf
:-P
Het lijkt me gewoon leuk om samen ideetjes uit te wisselen, of ervaringen, technieken, patronen enz... Samen projecten te doen. Hoop dat ik toch minstens 1 of 2 mensen vind, mss ergens eens een zoekertje zetten. Het is zeker niet de bedoeling om groot te gaan, het moet gewoon thuis te doen zijn. Maar het is ook leuk om iets te hebben om naar uit te kijken zo 1 keer in de maand, want momenteel zijn mijn momenten onder de mensen maar heel beperkt tot Sam naar school brengen en eens naar de winkel gaan. En daar wil ik graag terug verandering in brengen. Dus als er mensen zijn die geïnteresseerd zijn, laat het me gerust weten!!

Vele lieve groetjes
Fannytje